KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sowy

Gdzieś na zachód od Rogowa
Mieszka w leśnej dziupli sowa,

Która cały dzień, od rana,
Tkwi nad książką, zaczytana.

Bada dzieje pól i łąk,
Jeszcze ma czterdzieści ksiąg".

Grupa pracuje w godzinach: 7:30 - 16:30

Nauczycielki: mgr Joanna Markiewicz i mgr Agata Frontczak


 

1% dla Leśnej Gromady

1% dla Leśnej Gromady Drodzy Rodzice zbliża czas rozliczeń deklaracji podatkowej PIT, jak co roku prosimy Was o przekazanie 1% na rzecz Naszego Przedszkola. Aby to zrobić należy podczas wypełniania formularza PIT wpisać  KRS: 0000270261 oraz poniższy cel szczegółowy PM 218 ŁÓDŹ 8165 Z g...

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Łodzi opiniuje pozytywnie wniosek Dyrektor Przedszkola Miejskiego Nr 218 w Łodzi, w sprawie zawieszenia zajęć stacjonarnych w okresie od dnia 22.02.2021r. do dnia 05.03.2021r....

Dzień Babci i Dziadka

  Pędzą wnuki ulicami z ogromnymi laurkami. Te laurki pełne kwiatków są dla wszystkich babć i  dziadków . A  dziadkowie  wraz z babciami już czekają przed domami. Przez lornetki patrzą w dal wystrojeni jak na bal. Wszystkim Babciom i Dziadkom życzymy zdrowia, radości i spełnienia m...

Zimowe zabawy

17.01.2021
Zimowe zabawy

Zimowe zabawy

17.01.2021

Tegoroczna pogoda sprzyja szalonym zabawom na śniegu. Oczywiście z zachowaniem zasad bezpieczeństwa:)...

Jasełka w Sówkach

Jasełka w Sówkach. Cicha noc, święta noc... W tym roku, inaczej niż zazwyczaj, ale równie uroczyście Sówki obchodziły Choinkę. Przedszkolaki przedstawiły Jasełka, zaśpiewały kolędy i piosenki o tematyce świątecznej. Na koniec Sówki odwiedził święty Mikołaj i wręczył upominki....

Bawimy się w teatr

W mijającym tygodniu Sówki poznały różne rodzaje przedstawień teatralnych (teatr aktora, teatr lalek, teatrzyk cieni, teatr kamishibai). Wspólnie opracowaliśmy etapy przygotowania przedstawienia Jasełkowego, zaprojektowaliśmy kostiumy do przedstawienia. Przedszkolaki miały okazję animować przygotow...

Ubieramy choinkę

  W poniedziałek, 7 grudnia, przedszkolaki z grupy Sówki, wspólnie ubrały choinkę. Serdecznie dziękujemy wszystkim za przyniesienie ozdób choinkowych. Dzięki Państwa pomocy nasza choinka prezentuje się wspaniale....

Zabawa Mikołajkowa

Zabawa Mikołajkowa w Sówkach....

Mikołajki

07.12.2020
Mikołajki

Mikołajki

07.12.2020

W oczekiwaniu na Mikołaja, Sówki wykonały portret tego kochanego przez wszystkie dzieci świętego....

W krainie dinozaurów

W listopadzie Sówki poznawały tajemnice sprzed milionów lat. Wykonały pracę plastyczną inspirowaną pracą paleontologa....