Jadłospis
Od 1 stycznia 2025 stawka za wyżywienie wynosi: 3 posiłki - 11zł, 2 posiłki - 8,80 zł, 1 posiłek - 5,50 zł.
Poniedziałek: 01.09.2025
śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, angielka z masłem, ser biały, szczypior ,rzodkiewka, mięta, woda, jabłko.
alergeny: gluten, mleko
obiad: Pomidorowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki z koprem ,sałata ze śmietaną, kompot, woda.
alergeny: gluten, seler, mleko , jajko
podwieczorek: Chleb razowy z masłem, szynka konserwowa, sałata ,papryka , mleko, herbata z cytryną, woda, śliwki.
alergeny: gluten, mleko,
Wtorek: 02.09.2025
śniadanie: Chleb dyniowy z masłem, pasztet, pomidor, kawa mleczna/herbatka owocowa/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Ogórkowa ziemniakami ,gulasz z indyka, kasza gryczana, surówka z kapusty czerwonej, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko
podwieczorek: Ciasto drożdżowe ,kakao , herbata z cytryną, woda, banan
alergeny: gluten, mleko, jajko.
Środa: 03.09.2025
śniadanie: Chałka z masłem. płatki owsiane z mlekiem ,dżem , sok owocowy/woda, jabłko.
alergeny: gluten, mleko
obiad :Barszcz czerwony z makaronem. polędwica panierowana, ziemniaki z koprem ,surówka z kapusty pekińskiej, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.
podwieczorek: Stół szwedzki -Pieczywo mieszane, masło ,ser żółty ,jajko gotowane, szynka krucha ,pomidor ,sałata ,ogórek zielony ,szczypior ,papryka ,herbata z cytryną, nektarynka/woda,
alergeny: gluten, mleko
Czwartek: 04.09.2025
śniadanie: Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, sałata, rzodkiewka , lipa/kawa z mlekiem/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami ,filet z kurczaka po chińsku z warzywami ,ryż , kompot/woda
alergeny: gluten, seler
podwieczorek :Galaretka owocowa, bułka z masłem, herbata z cytryną, kawa mleczna, woda/arbuz
alergeny: gluten, mleko .
Piątek: 05.09.2025
śniadanie: Angielka z masłem, jajko gotowane, szczypior ,herbatka rumiankowa , płatki ryżowe na mleku/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko, jajko
obiad: Zupa gulaszowa, Naleśniki z serem ,surówka z marchewki , kompot/woda
alergeny: gluten, mleko, seler, jajko
podwieczorek: Hot dog ,parówka z szynki ,keczup ,musztarda ,kawa mleczna, herbata z cytryną, kiwi,
/woda
alergeny: gluten, mleko,
Poniedziałek08.09.2025
śniadanie: Angielka z masłem , Ser żółty, rzodkiewka , płatki owsiane na mleku, mięta z miodem i cytryną, /woda, 1/2 jabłka.
alergeny: gluten, mleko
obiad: Rosół z makaronem , udko pieczone ,ziemniaki z koprem ,,surówka z sałaty rzodkiewek ,szczypioru, kompot/woda.
alergeny: gluten, seler, mleko.
podwieczorek: Chleb dyniowy z masłem, szynka konserwowa ,sałata ,papryka ,mleko ,herbata z cytryną/woda /śliwki
alergeny: gluten, mleko
Wtorek:09.09.2025
śniadanie: Chleb razowy z masłem, filet z indyka , pomidor, kawa mleczna/herbatka owocowa/woda, 1/2 jabłka
alergeny: gluten, mleko
obiad: Krupnik ryżowy na mięsie. kotlet schabowy, ziemniaki z koprem ,mizeria ze śmietaną , kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko ,jajko.
podwieczorek: Kisiel z owoców, angielka z masłem, herbata z cytryną/woda, kawa mleczna ,arbuz.
alergeny: gluten, mleko,
Środa 10.09.2025
śniadanie: Rogal z masłem, Kasza manna na mleku, sok owocowy/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Neapolitańska z makaronem. Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym .ziemniaki ,brokuł z masłem, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko ,jajko
podwieczorek: Bułka szpinakowa z masłem, szynka krucha ,papryka , sałata ,herbata z cytryną/woda/banan,
alergeny: gluten, mleko,
Czwartek: 11.09.2025
śniadanie: Chleb lniany z masłem, karczek pieczony ,pomidor ,chleb biały ,kawa mleczna, herbatka z lipy/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Zupa ziemniaczana , Ryba panierowana po grecku ,ryż, warzywa na parze ,kompot/woda
alergeny: gluten, seler, ryba ,jajo ,
podwieczorek: Bułka z masłem ,Jajecznica , mleko, herbata z cytryną/woda ,kiwi
alergeny: gluten, mleko, jajko
Piątek:12.09.2025
śniadanie: Angielka z masłem, pasta z sera białego, szczypiorek, płatki kukurydziane na mleku, herbatka rumiankowa z miodem i cytryną /woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko,
obiad: Jarzynowa z ziemniakami, makaron z serem i musem truskawkowym, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko
podwieczorek: Bułka grahamka z masło ,polędwica sopocka ,ogórek kiszony ,mleko ,herbata z cytryną/woda/gruszka.
alergeny: gluten, mleko
.