Jadłospis
Od 1 stycznia 2025 stawka za wyżywienie wynosi: 3 posiłki - 11zł, 2 posiłki - 8,80 zł, 1 posiłek - 5,50 zł.
Poniedziałek: 15.09.2025
śniadanie: Kasza manna na mleku, angielka z masłem, ser biały, szczypior, mięta z miodem i cytryną, woda, jabłko.
alergeny: gluten, mleko
obiad: Zalewajka z kiełbasą na wędzonce z ziemniakami, Spaghetti bolognese, makaron ,warzywa, kompot, woda.
alergeny: gluten, mleko,
podwieczorek: Angielka z masłem, jogurt owocowy, herbata z cytryną, woda, winogrono.
alergeny: gluten, mleko,
Wtorek: 16.09.2025
śniadanie: Bułka z masłem, kiełbasa szynkowa, szczypior, pomidor ,kawa mleczna/herbatka owocowa/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Pomidorowa z ryżem , kotlet mielony ,ziemniaki z koprem ,sałata ze śmietaną i jogurtem, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko ,jajko.
podwieczorek: Chleb z masłem ,szynka drobiowa, ogórek zielony ,sałata ,herbata z cytryną, woda, arbuz.
alergeny: gluten, mleko.
Środa: 17.09.2025
śniadanie: Rogal z masłem. Płatki kukurydziane z mlekiem, dżem, sok owocowy/woda, jabłko.
alergeny: gluten, mleko
obiad : Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami. Gulasz z szynki ,kopytka ,buraczki, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.
podwieczorek: Chleb lniany z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan/woda,
alergeny: gluten, jajko ,ryba
Czwartek: 18.09.2025
śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, rolada drobiowa, sałata, papryka, lipa/kawa z mlekiem/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Pieczarkowa z makaronem , Klopsiki w sosie własnym ,ziemniaki ,surówka z selera i jabłka , kompot/woda
alergeny: gluten, seler ,jajko ,mleko
podwieczorek : Szynka krucha, Chleb z masłem, sałata ,pomidor ,herbata z cytryną, mleko, woda/śliwki.
alergeny: gluten, mleko.
Piątek: 19.09.2025
śniadanie: Angielka z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbatka rumiankowa z miodem i cytryną, płatki orkiszowe na mleku/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko,
obiad: Kalafiorowa z makaronem. Ryba panierowana ,ziemniaki ,surówka z kiszonej kapusty , kompot/woda
alergeny: gluten, mleko, seler, jajko ,ryba.
podwieczorek: Stół szwedzki -Chleb mieszany ,masło ,szynka drobiowa ,pasta jajeczna , ser żółty ,pomidor ,ogórek kiszony ,papryka ,szczypior ,, herbata z cytryną, gruszka,/woda
alergeny: gluten, mleko,
Poniedziałek 22.09.2025
śniadanie: Angielka z masłem, twarożek, szczypior , kluski lane na mleku, herbata owocowa, /woda, 1/2 jabłka.
alergeny: gluten, mleko
obiad: Ogórkowa z ziemniakami , kurczak w sosie słodko kwaśnym z ananasem brzoskwinią ,kukurydzą ,warzywami , kompot/woda.
alergeny: gluten, seler, mleko.
podwieczorek: Angielka z masłem, Budyń śmietankowy z truskawkami, herbata z cytryną/woda .
alergeny: gluten, mleko
Wtorek 23.09.2025
śniadanie: Chleb razowy z masłem, szynka krucha, rzodkiewki, sałata, kawa mleczna/mięta/woda, 1/2 jabłka
alergeny: gluten, mleko
obiad: Krupnik z kaszy na mięsie. Karczek duszony , makaron razowy ,surówka z selera i jabłka, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko.
podwieczorek: Ser żółty, Chleb z masłem, pomidor , herbata z cytryną/woda, kawa mleczna, melon.
alergeny: gluten, mleko,
Środa 24.09.2025
śniadanie: Chałka z masłem, Dżem, Makaron literki na mleku, sok owocowy/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Jarzynowa z ziemniakami. Klops wieprzowy ,w sosie własnym, kasza wiejska, buraczki, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
podwieczorek: Chleb lniany z masłem, pasta jajeczna ,szczypior , herbata z cytryną/woda/banan,
alergeny: gluten, mleko, jajko.
Czwartek 25.09.2025
śniadanie: Chleb razowy z masłem, filet z indyka podwędzany, ogórek zielony , kawa mleczna, herbatka rumiankowa/woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko
obiad: Pomidorowa z makaronem ,Zraz wieprzowy ,ziemniaki z koprem ,fasola z masłem , kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko, jajo.
podwieczorek: Chleb z masłem, serek waniliowy , herbata z cytryną/woda ,kiwi
alergeny: gluten, mleko,
Piątek 26.09.2025
śniadanie: Angielka z masłem, polędwica, rzodkiewka, płatki orkiszowe na mleku, hibiskus /woda, jabłko
alergeny: gluten, mleko,
obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, pierogi z serem , surówka z marchewki, kompot/woda
alergeny: gluten, seler, mleko ,jajko.
podwieczorek: Bułka kukurydziana z masłem, parówka z szynki, keczup, kawa mleczna, herbata z cytryną/woda/winogrono.
alergeny: gluten, mleko.